+30 210 96 39 390

Επικοινωνήστε μαζί μας

Δευ - Παρ: 9:00 - 19:00
Σάββατο: 10:00 - 14:00

Ταϊλάνδη το επόμενο ταξίδι σου, χωρίς καμία αμφιβολία! Η Ταϊλάνδη έχει όλα όσα ζητήσεις και ακόμη περισσότερα. Η Νοτιοανατολική Ασία στα καλύτερα της μέσα από την πιο πολύχρωμη χώρα. Μία χώρα με μοναδικό χαρακτήρα που προσελκύει τουρίστες και ταξιδιώτες εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες. Όσο για το γαμήλιο ταξίδι στην Ταϊλάνδη αυτό αποτελεί πάντα από τις πρώτες επιλογές κάθε νέου ζευγαριού για το μήνα του μέλιτος. Πάμε όμως να γνωρίσουμε την Ταϊλάνδη και να εξερευνήσουμε τα τροπικά νησιά της Πουκέτ και Κο Σαμούι.

Ταϊλάνδη roadaffair.com
https://www.roadaffair.com/

Που είναι η Ταϊλάνδη

Η Ταϊλάνδη ή καλύτερα το Βασίλειο της Ταϊλάνδης είναι μια χώρα στη Νοτιοανατολική Ασία, η οποία συνορεύει με το Λάος και την Καμπότζη στα ανατολικά, τον κόλπο της Ταϊλάνδης και τη Μαλαισία στα νότια, τη θάλασσα Ανταμάν και τη Μιανμάρ στα δυτικά. Η χώρα εκτός από την όμορφη ενδοχώρα είναι διάσημη για τα νησιά της. Με το πιο διάσημο από όλα το όμορφο Πουκέτ. Σε απόσταση αναπνοής από το Πουκέτ βρίσκεται η Κο Σαμούι και τα νησιά Πι Πι. Είναι σίγουρο πως κάπου έχεις ακούσει ή δει το νησί του Ντι Κάπριο και την παραλία του Κόλπο Maya ή του Τζέιμς Μπόντ  Khao Phing Kan. Ειδικά για το Πουκέτ ανακάλυψε περισσότερα στο άρθρο μας για το παραδεισένιο νησί. Και από τα νησιά της Ταϊλάνδης πάμε στην πολύβουη πρωτεύουσα Μπανγκόκ.

solo travel ατομικά ταξίδια loveyourholidays

Μπανγκόκ η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης

Η Μπανγκόκ είναι η πρώτη στάση σου στην Ταϊλάνδη. Η πολύβουη πρωτεύουσα θα σε καλωσορίσει στη χώρα με τον πιο δυναμικό τρόπο οπότε ένα πέρασμα από εκεί είναι απαραίτητο. Οχι, βεβαίως, για την υγρή και γεμάτη μυρωδιές ατμόσφαιρά της ή την απίστευτη κίνηση στους δρόμους της, τα οποία βέβαια αποτελούν από μόνο τους εμπειρίες ζωής. Αλλά για να δείτε τη ζωή και τους ρυθμούς μιας ασιατικής πρωτεύουσας, για να θαυμάσετε τα εντυπωσιακά μνημεία της όπως το σύμπλεγμα των κτιρίων του παλιού παλατιού, τον εντυπωσιακό ναό Wat Phra Kaew με τον σμαραγδένιο Βούδα.

Επίσης, για να χαρείτε τη βαρκάδα στα γεμάτα από τη βλάστηση κανάλια του ποταμού Τσάο Πράγια, για να κάνετε μια βραδινή βόλτα στο ποτάμι χαζεύοντας, καθώς τρώτε πάνω στο πλωτό εστιατόριο, μερικά από τα ωραιότερα κτίρια της πόλης φωτισμένα. Τέλος, για να επισκεφθείτε την αγορά των λουλουδιών και φυσικά για τα ψώνια στα χιλιάδες καταστήματα, στα εμπορικά κέντρα και στις υπαίθριες νυχτερινές ή όχι αγορές της.

chiang-rai-white-temple-thailand-road-affair
https://www.roadaffair.com/

Ταϊλανδέζικη κουζίνα

Εδώ οι συστάσεις είναι περιττές. Είναι βέβαιο πως έχεις ονειρευτεί πολλές φορές να περπατάς σε street food αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας για να δοκιμάσεις φρεσκοψημένα εδέσματα και τοπικές γεύσεις. Αν από την είσαι λάτρης των εστιατορίων, και εδώ η λίστα είναι γεμάτη όμορφες επιλογές με ασιάτικα χρώματα και ταϊλανδέζικες γεύσεις. Η Ταϊλανδέζικη κουζίνα είναι διάσημη παγκοσμίως για τα εδέσματα και τις πρακτικές μαγειρικής που συνδέονται με τη χώρα. Εκτός από το ρύζι, το ζαχαροκάλαμο, το καλαμπόκι, το σιτάρι και ο ανανάς αποτελούν τα κύρια προϊόντα της Ταϊλάνδης. Αν σου αρέσει να δοκιμάζεις νέες γεύσεις απλά θα την λατρέψεις. Άλλωστε η δοκιμή τοπικής κουζίνας αποτελεί ταξιδιωτική εμπειρία που δεν πρέπει να παραλείπεις ποτέ.

Θρησκεία Βουδισμός

Η θρησκεία της Ταϊλάνδης είναι κατά κύριο λόγο ο βουδισμός. Ένα από τα βασικότερα και σημαντικότερα αξιοθέατα της Ταϊλάνδης αποτελούν φυσικά οι βουδιστικοί ναοί της. Χαρακτηριστικά στολισμένοι με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και μεγαλειώδεις κατασκευές. Ανάμεσα στους πιο διάσημους βουδιστικούς ναούς οι Wat Arun, Temple of the Emerald Buddha, Wat Pho, Wat Rong Khun και αμέτρητοι ακόμη να διαλέξεις ανάλογα με την περιοχή που θα βρίσκεσαι.

temples wat-phra-kaew-bangkok-thailand-Ταϊλάνδη roadaffair.com
https://www.roadaffair.com/

Ταϊλάνδη και Πουκέτ ένας αγαπημένος συνδυασμός

Ταϊλάνδη και Πουκέτ ένας αγαπημένος συνδυασμός, ίσως ο αγαπημένος όλων των ταξιδιωτών. Είτε πρόκειται για solo traveller είτε για νεόνυμφο ζευγάρι προτείνουμε να συνδυάσεις τις δύο περιοχές για να αποκομίσεις τα καλύτερα από το ταξίδι σου. Ανακάλυψε εδώ περισσότερα για το Πουκέτ και φυσικά τα προγράμματά μας. Θα χαρούμε να επικοινωνήσεις μαζί μας για να λύσουμε κάθε απορία που θα σε φέρει πιο κοντά στο επόμενο ταξίδι σου!

Αποχαιρετώντας την Ταϊλάνδη θα συνειδητοποιήσεις ότι είναι μια πολύ ζωντανή χώρα με πολλές αντιθέσεις. Το παραδοσιακό και το σύγχρονο δίνουν ραντεβού με έναν τρόπο που σε ξαφνιάζει. Οι αντιθέσεις είναι έντονες, δυνατές ίσως και ακραίες. Αυτό όμως που εκπλήσσει περισσότερο τον επισκέπτη είναι οι άνθρωποι. Χαμογελαστοί, υπομονετικοί, απίστευτα ευγενικοί και πάντα πρόθυμοι να σε εξυπηρετήσουν. Εύκολα διακρίνεις μια γλύκα στα πρόσωπά τους όταν σε χαιρετούν, όταν σε εξυπηρετούν, όταν σε καλωσορίζουν στην πατρίδα τους ή όταν σε αποχαιρετούν.