+30 210 96 39 390

Επικοινωνήστε μαζί μας

Δευ - Παρ: 9:00 - 19:00
Σάββατο: 10:00 - 14:00

Ένα μοναδικό ταξίδι στην Τανζανία σε περιμένει επιτέλους να το πραγματοποιήσεις. Μία ονειρεμένη χώρα της Αφρικής, η Τανζανία θα σε συναρπάσει από την πρώτη στιγμή. Η Τανζανία φημίζεται φυσικά για την πλούσια πανίδα και χλωρίδα της αλλά συνδυάζει τα πάντα. Προσφέρει περιπέτεια, σαφάρι, μοναδικές εικόνες, γνωριμία με άλλους πολιτισμούς αλλά και χαλάρωση. Πάμε να τη γνωρίσουμε καλύτερα όμως.

Λίγα λόγια για την Τανζανία

Η Τανζανία βρίσκεται στην υποσαχάρια Αφρική. Είναι μία πανέμορφη χώρα τεράστιας έκτασης και σημασίας για τη διατήρηση της ισορροπίας του περιβάλλοντος όλου του πλανήτη μας! Έχει ως πρωτεύουσα το Νταρ ες Σαλάαμ και περιλαμβάνει και το γνωστό νησί της Ζανζιβάρης. Για να καταλάβεις την ιδιαιτερότητά της διάβασε με πόσες χώρες συνορεύει. Συνορεύει βόρεια με την Ουγκάντα και την Κένυα, δυτικά με τη Ρουάντα, το Μπουρουντί και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και νότια με τη Ζάμπια, το Μαλάουι και τη Μοζαμβίκη. Τέλος, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως το 1/3 της χώρας είναι εθνικά πάρκα και καταφύγια θηραμάτων ενώ στο έδαφος της βρίσκεται και το υψηλότερο όρος της Αφρικής, το Κιλιμάντζαρο.

φλαμίνγκο loveyourholidays

Σαφάρι στα εθνικά πάρκα της Τανζανίας

Ποιος δεν έχει δει τα εξαίσια ντοκιμαντέρ στο Σερενγκέτι, το πιο γνωστό εθνικό πάρκο άγριας ζωής παγκοσμίως. Ένα διαμάντι της φύσης για όλο τον κόσμο. Τροπικά δάση, κρατήρες, ατελείωτο σαφάρι. Εάν είσαι τυχερός – ή στο game drive που θα κάνεις με το τζίπ θα καταφέρεις να εντοπίσεις τα big five. Πρόκειται για τα 5 μεγάλα, σπάνια και προστατευόμενα ζώα που είναι το λιοντάρι, ο ελέφαντας, ο ρινόκερος, η λεοπάρδαλη και το αφρικανικό buffalo. Είναι πραγματικά η καλύτερη περιπέτεια της ζωής σου.

Στην εξωτική Ζανζιβάρη

Βρίσκεσαι μια ανάσα από την εξωτική Ζανζιβάρη που ονειρεύεται σχεδόν κάθε ζευγάρι να κάνει το γαμήλιο ταξίδι του ή και κάθε σέρφερ για να δαμάσει τα κύματα. Πρόκειται για ένα νησί εξωτικό και πολύ αυθεντικό στο οποίο φτάνεις είτε αεροπορικώς είτε ακτοπλοϊκώς.  Ολόλευκες ακρογιαλιές, τιρκουάζ νερά, καρύδες και ονειρεμένη χαλάρωση… Το συνιστούμε ανεπιφύλακτα!

Σαφάρι Τανζανια loveyourholidays

Είναι ασφαλές ένα ταξίδι στην Τανζανία

Μα φυσικά και είναι! Η Τανζανία θεωρείται η πιο ασφαλής χώρα της περιοχής. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα έχει αναδειχθεί ως τουριστικός προορισμός. Ως εκ τούτου είναι απόλυτα φιλική προς τους τουρίστες. Ακόμη και οι υγειονομικές συστάσεις δεν προβλέπουν κάποιον εμβολιασμό πριν το ταξίδι. Οι αρχές στην Τανζανία δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην διαφύλαξη του τουριστικού της προϊόντος και επομένως τα μέτρα ασφάλειας για την είσοδο στη χώρα είναι αυστηρά. Σε κάθε περίπτωση πριν το ταξίδι στην Τανζανία απευθυνθείτε σε κάποιο γραφείο γεωγραφικής ιατρικής ή απλά αφεθείτε στους ειδικούς για να λύσουμε κάθε απορία.

Τανζανία Κιλιμάντζαρο loveyourholidays

Τι να κάνεις στην Τανζανία

Εάν είσαι από εκείνους που ακόμη δεν έχουν πειστεί, έχουμε να σου προτείνουμε πλήθος δραστηριοτήτων που θα σε κάνουν να την λατρέψεις. Τι να κάνεις λοιπόν στην Τανζανία; Το πρώτο πράγμα είναι φυσικά είναι το ατελείωτο σαφάρι. Φυσική ομορφιά που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο και άγρια ζώα που μόνο σε ντοκιμαντέρ έχεις αντικρύσει. Εάν είσαι λάτρης της πεζοπορίας σου έχουμε καλά νέα. Το Κιλιμάντζαρο το ψηλότερο βουνό της Αφρικής βρίσκεται εκεί και σε περιμένει. Με πολλά προγράμματα ανάβασης και πεζοπορίας μπορείς να διαλέξεις εκείνο που σου ταιριάζει καλύτερα. Είναι ένα πραγματικά εντυπωσιακό όρος καθώς στέκει μόνο του αγέρωχο ενώ παράλληλα μπορείς να εξερευνήσεις και τις γύρω περιοχές. Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερες επιλογές και δραστηριότητες, διάβασε το σχετικό μας άρθρο.

Πρόκειται για έναν ονειρεμένο προορισμό που δεν μοιάζει με κανέναν άλλο που πιθανώς έχεις ήδη επισκεφτεί. Ηλικιακά ενδείκνυται πραγματικά για κάθε ηλικία καθώς εάν οργανωθεί σωστά θα είναι και πολύ ξεκούραστο. Έλα μαζί μας σε ένα από τα προγράμματά μας είτε επικοινώνησε για να δημιουργήσουμε το πρόγραμμα πάνω στις δικές σου ανάγκες.