+30 210 96 39 390

Επικοινωνήστε μαζί μας

Δευ - Παρ: 9:00 - 19:00
Σάββατο: 10:00 - 14:00

(Οδική Εκδρομή) Γύρος Σικελίας & Ελληνόφωνα Χωριά, 8 ημέρες (Αναχωρήσεις: 09 Αυγούστου & 04 Σεπτεμβρίου ’24) από 890€

logo-heart-light

Αναχωρήσεις: 09/08, 04/09 2024

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ημέρα : ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ

Συγκέντρωση το μεσημέρι και αναχώρηση για Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι.  Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα : ΜΠΑΡΙ– ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ – ΜΑΤΕΡΑ – ΡΗΓΙΟ (495 χλμ)

Άφιξη το πρωί στο Μπάρι/Μπρίντιζι. Στάση στο Άλμπερομπέλο, την μικρή ξεχωριστή πόλη της Απουλίας με την πρωτότυπη αρχιτεκτονική όπου τα ασυνήθιστα και θεαματικά κατάλευκα σπίτια με τους κωνικούς, γκρίζους τρούλους – trulli, συνθέτουν εικόνες που μπορεί να βρει  κανείς μόνο σε σελίδες παραμυθιών.

Στην συνέχεια αναχωρούμε για την πολιτεία της πέτρας, τη Ματέρα, μια από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου, γνωστή και ως «Καππαδοκία της Ιταλίας».  Η πολύ ιδιόμορφη κατασκευή της, με το δίκτυο των σπηλαιοκατοικιών αλλά και την αρχιτεκτονική της, την έκαναν ιδανική επιλογή να υποδυθεί την αρχαία Ιερουσαλήμ για σκηνικό ταινιών με βιβλικό περιεχόμενο όπως «Τα πάθη του Χριστού»  του Μελ Γκίμπσον και το «Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο» του Παζολίνι. Όπως αναφέρεται σε ταξιδιωτικό οδηγό του περασμένου αιώνα, «η Ματέρα είναι το μοναδικό μέρος στον κόσμο που οι κάτοικοι μένουν στα ίδια σπίτια όπου έμεναν οι πρόγονοί τους πριν 9.000 χρόνια».

Τελευταίος μας σταθμός η παραθαλάσσια πόλη όπου χτυπά η καρδιά της Μεγάλης Ελλάδας το Ρήγιο. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα : ΡΗΓΙΟ – ΜΕΣΣΗΝΑ – ΚΕΦΑΛΟΥ – ΠΑΛΕΡΜΟ (265 χλμ)

Πρωινό και επίσκεψη στο μουσείο «Magna Graecia» όπου φυλάσσονται τα μπρούτζινα αγάλματα που κατασκεύασε ο γλύπτης Φειδίας. Στην συνέχεια αναχώρηση με το πλοίο και πέρασμα από τα στενά της Μεσσήνας. Εκεί θα θαυμάσουμε τον πύργο με το καμπαναριό και το αστρονομικό ρολόι και το καθεδρικό ναό. Αναχωρούμε για την Κεφαλού, θα ακολουθήσει επίσκεψη στην Πιάτσα Ντουόμο και το ναό του Ρογήρου. Στην συνέχεια θα φθάσουμε στο Παλέρμο, την πρωτεύουσα της Σικελίας που διαθέτει ιστορία 3000 ετών, θα γνωρίσουμε την πλατεία του Δημαρχείου, την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης και το Παλάτσο Ρεάλε.

4η ημέρα : ΠΑΛΕΡΜΟ – ΜΟΝΡΕΑΛΕ – ΑΚΡΑΓΑΣ – ΚΑΤΑΝΙΑ (295 χλμ)

Μετά το πρωινό πρώτος μας σταθμός το Μονρεάλε όπου θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό με τα ψηφιδωτά και το μοναστήρι των Φραγκισκανών. Αναχώρηση για τον Ακράγαντα. Στην κοιλάδα των ναών θα θαυμάσουμε το ναό της Ομόνοιας, την Ελληνορωμαϊκή συνοικία, το ναό του Ολυμπίου Διός με το άγαλμα του Άτλαντα, τους ναούς της Ήρας, της Δήμητρας, του Ηφαίστου, του Ασκληπιού και των Διοσκούρων (του Κάστορα και του Πολυδεύκη). Συνεχίζουμε για την Κατάνια, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας, που ονομάζεται και «Μαύρη πόλη – Citanera» εξ’ αιτίας των μαυρισμένων κτηρίων που χτίστηκαν από ηφαιστειακή πέτρα. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής.

5η ημέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ (ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΑΙΤΝΑ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ) (225 χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για την Συρακούσα, την πόλη με την πασίγνωστη αρχαία ελληνική ιστορία, έθιμα, πολιτισμό, ναούς, αμφιθέατρα, η οποία είναι η γενέτειρα του διάσημου μαθηματικού και επιστήμονα Αρχιμήδη. Θα επισκεφθούμε το αρχαίο ελληνικό θέατρο, το Ορατόριο του Διόνυσου, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το νησάκι της Ορτυγίας όπου βρίσκονται ο ναός του Απόλλωνα, ο καθεδρικός ναός, η πηγή της Αρεθούσης και το κάστρο του Μανιάκη. Συνεχίζουμε για την Αίτνα, το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης. Στο «Ταυρομένιο» θα θαυμάσουμε τους γραφικούς δρόμους με τα μεσαιωνικά κτίρια και θα δούμε το Ελληνικό θέατρο.

6η ημέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΛΕΤΣΕ (565 χλμ)

Πρωινό και πρώτος μας σταθμός για σήμερα, ο Τάραντας. Το πιο σημαντικό αξιοθέατο, είναι ο καθεδρικός ναός και το κάστρο του Αγίου Αγγέλου. Συνεχίζουμε για το Λέτσε. Εκεί θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό και τον κίονα του Αγίου Ορατίου ύψους 29 μέτρων που κάποτε σηματοδοτούσε το τέλος της Αππίας Οδού. Στην συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος.

7η ημέρα: ΛΕΤΣΕ – ΚΟΡΙΛΙΑΝΟ – ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ – ΚΑΛΗΜΕΡΑ – ΜΠΑΡΙ (185 χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση. Στάση θα κάνουμε στο Κοριλιάνο ντ’ Οτράντο, θα θαυμάσουμε το Παλάτι Κόμι και το κάστρο του Κοριλιάνο με τους 4 πύργους του. Επόμενη στάση στην Στερνατία, ένα χωριό με έντονο το «Ελληνικό άρωμα». Συνεχίζουμε με το χωριό Καλημέρα, που αποτελεί και το πολιτιστικό κέντρο της περιοχής. Με αυτές τις εικόνες αναχωρούμε για Μπάρι/Μπρίντιζι από που θα πάρουμε το καράβι της επιστροφής. Διανυκτέρευση εν πλω.

8η ημέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ/ΠΑΤΡΑ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Άφιξη στο λιμάνι και αναχώρηση για την πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις.

Ταξιδέψτε με το

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε καμπίνες ΑΒ4/τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες για την διαδρομή Ελλάδα–Ιταλία (μετ’ επιστροφής)
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με ημιδιατροφή
  • Μετακινήσεις – μεταφορές με πολυτελή πούλμαν
  • Ακτοπλοϊκά εισητήρια για το πέρασμα Ιταλία-Σικελία μετ’επιστροφής
  • Ξεναγήσεις και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής
  • Εμπειρος Αρχηγός – Συνοδός
  • Ασφάλεια Αστικής/Επαγγελματικής Ευθύνης
  • Είσοδοι σε μουσεία, παλάτια, αρχαιολογικούς χώρους και όπου αλλού απαιτείται, εκδρομές, κρουαζιέρες,
  • Επιπλέον γεύματα και ότι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Τοπικοί Δημοτικοί Φόροι Ξενοδοχείων & Check Points
  • Αχθοφορικά & Φιλοδωρήματα
  • Ταξιδιωτική Ασφάλιση 25 € ανά άτομο

ΓΥΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ

& ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ:

8 ΗΜΕΡΕΣ

ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ

890€

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

230€

ΠΑΙΔΙΚΟ 5-12 ΕΤΩΝ

650€

CHECKPOINTS & ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ

60€

Σημειώσεις :

  • Για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος η ροή μπορεί να διαφοροποιηθεί χωρίς όμως να παραλειφθεί κάτι
  • Απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα: ταυτότητα νέου τύπου δεκαπενταετίας ή διαβατήριο σε ισχύ
  • Ελάχιστη συμμετοχή ταξιδιωτών ανά group 25 άτομα
  • Η εκδρομή μας έχει αφετηρία την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σας στο ταξίδι από οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής!
  • Σε περίπτωση που θέλετε να επιλέξετε άλλο τύπο καμπίνας και  κατόπιν διαθεσιμότητας. Οι τιμές είναι κατ’άτομο με επιστροφή

 

ΑΒ2 (ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΚΛΙΝΗ ΚΑΜΠΙΝΑ)

100€

Α2   (ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΚΛΙΝΗ ΚΑΜΠΙΝΑ)

120€

ΑΒ3 (ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΤΡΙΚΛΙΝΗ ΚΑΜΠΙΝΑ)

70€

Α3   (ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΤΡΙΚΛΙΝΗ ΚΑΜΠΙΝΑ)

80€

Α4  (ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΗ ΚΑΜΠΙΝΑ)

35€

ΕΚΠΤΩΣΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΘΕΣΗ

-40€

Με ενδιαφέρει!

logo-heart-light

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και η ομάδα του Love Your Holidays θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών