+30 210 96 39 390

Επικοινωνήστε μαζί μας

Δευ - Παρ: 9:00 - 19:00
Σάββατο: 10:00 - 14:00

Οδοιπορικό Θράκη – Ανδριανούπολη – Ίμβρος – Τένεδος – Κομοτηνή – Τροία – Ξάνθη, 6 ημέρες (Ιούλιος – Αύγουστος ’24) από 495€

logo-heart-light

Αναχωρήσεις: 13/07, 27/07 , 10/08 , 17/08 , 24/08 , 31/08 2024

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ημέρα: Αθήνα – Καβάλα – Κομοτηνή

Αναχώρηση νωρίς το πρωί με ενδιάμεσες στάσεις. Θα εχουμε την ευκαιρία πριν φτασουμε στην Κομοτηνή να περιηγηθούμε στην πανέμορφη πόλη της Καβάλας με τα επιβλητικά μνημεία του παρελθόντος που την κοσμούν από τη μία άκρη της ως την άλλη και «δένουν» γλυκά με τους ρυθμούς μιας σύγχρονης πόλης. Θα δούμε το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο, την παλιά πόλη Ιμαρέτ, το σπίτι του Μεχμέτ Αλή, τις Καμάρες. Συνεχίζουμε για την Κομοτηνή, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Κομοτηνή – Αδριανούπολη

Πρωινό και αναχώρηση για τον Βόρειο Έβρο. Ακολουθώντας μια ωραία & άνετη διαδρομή, παράλληλα με τον Έβρο ποταμό, θα διασχίσουμε το ακριτικό Διδυμότειχο καθώς και την βορειότερη πόλη της Ελλάδος, την Ορεστιάδα και θα φθάσουμε στις Καστανιές, όπου και τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων στο τελωνείο, σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών και στη συνέχεια είσοδος στην Ανατολική Θράκη. Μετάβαση στο κέντρο της Αδριανούπολης, όπου θα επισκεφτούμε το τέμενος Σελιμιγιέ. Πρόκειται για το μεγαλοπρεπές τζαμί του Οθωμανού σουλτάνου Σελίμ Β’, χτισμένο το 1574. Το Τέμενος αποτελεί κομψοτέχνημα της ισλαμικής αρχιτεκτονικής και το αρτιότερο δημιούργημα του περίφημου -ελληνικής καταγωγής- αρχιτέκτονα ΜιμάρΣινάν. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε με το λεωφορείο, το πρωτότυπο & βραβευμένο από το Συμβούλιο της Ευρώπης, Μουσείο Υγείας, όπου θα δούμε τεχνικές & μαντζούνια, που χρησιμοποιούνταν παλιότερα από Τούρκους και Έλληνες προκειμένου να γιατρευτούν, ενώ θα μάθουμε και για τις μεθόδους της θεραπευτικής μουσικής, στην ψυχοθεραπεία! Κατόπιν ελεύθερος χρόνος για βόλτα & ψώνια στις αγορές στην κλειστή αγορά της πόλης και στον πεζόδρομο με τα ζαχαροπλαστεία και τα καφέ ή για μετάβαση στα παραδοσιακά χαμάμ, όπου έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε τις υπηρεσίες ενός αυθεντικούανατολίτικου παραδοσιακού λουτρού!Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα:Αδριανούπολη – Τσανάκαλε

Μετά το πρωινό λίγος ελευθερος χρόνος και αναχωρούμε για το Τσανάκκαλε (Δαρδανέλλια). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Τσανάκκαλε – Ιμβρος

Πρόγευμα. Αναχώρηση για το λιμάνι του Καμπάτεπε (Κabatepe), όπου θα πάρουμε το ferryboat για την Ίμβρο (Gökçeada). Φτάνουμε στο νησί και θα αρχίσουμε την περιήγηση στα κυριότερα χωριά του νησιού, ξεκινώντας με το Eυλάμπιο, το οποίο θεωρείται ως συνοικία της πρωτεύουσας. Ξεχωριστό χωριό που λένε ότι οι κάτοικοι του απελπισμένοι από τις συχνές επιδρομές των πειρατών, έκτισαν τα σπίτια τους στην προστατευμένη από μικρά υψώματα έκταση κάποιου εύπορου γαιοκτήμονα που ονομαζόταν Ευλάμπιος. Συνεχίζουμε για το Γλυκύ, κτισμένο στους πρόποδες του βουνού Άγιος Αθανάσιος, το Κάστρο και το χωριό Άγιοι Θεόδωροι (ΖεϊτινλίΚόϋ), το οποίο πήρε το όνομα του από ομώνυμο εκκλησάκι, πνιγμένο στο πράσινο με κυρίαρχο δέντρο την ελιά, τη γενέτειρα του Πατριάρχη. Θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, αλλά και το σχολείο που επαναλειτούργησε μετά από πολλά χρόνια στο οποίο φοίτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Τελειώνοντας την περιήγηση μας, θα δούμε τα χωριά Σχοινούδι (Sirinkoy) και Αγρίδια (την αετοφωλιά της Ίμβρου, το μοναδικό χωριό με αμιγώς Ελληνικό πληθυσμό). Φυσικά θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα Παναγιά με την όμορφη Μητρόπολη και το Ελληνικό σχολείο. Επιστροφή στο λιμάνι του Καμπάτεπε και επιστροφή στο Τσανάκκαλε. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Τσανάκκαλε – Τροία – ΄Ιμβρος –  Ξάνθη

Πρόγευμα. Αναχώρηση για επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο με τις εννέα πόλεις και στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο (2019) της Τροίας (Ίλιον / Truva). Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στην ακτή του Γκεϊκλί (Geyikli), από όπου θα επιβιβαστούμε στο ferryboat για να περάσουμε στο νησί της Τενέδου (Bozcaada) την Μύκονο της Τουρκίας… Περιήγηση στην πόλη (στο κάστρο, χτισμένο από τους Ιωαννίτες Ιππότες της Ρόδου, στην ελληνική συνοικία με τους ελάχιστους εναπομείναντες Έλληνες, στον ελληνορθόδοξο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου). Αναχώρηση για το Γκεϊκλί και αναχώρηση για το συνοριακό σταθμό των Κήπων όπου μετά τον έλεγχο κατευθυνόμαστε για την όμορφη Ξάνθη.Μεταφορά στο ξενοδοχείο.Διανυκτέρευση

6η ημέρα: Ξάνθη- Αθήνα

Μετά το πρωινόθα δούμε την “παλιά πόλη”, που είναι διατηρητέα με Προεδρικό Διάταγμα. Θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια & θα θαυμάσουμε τα ωραία Αρχοντικά, μεταξύ των οποίων και την οικία του Μάνου Χατζιδάκη.  Αμέσως μετά αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Ταξιδέψτε με το

  • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν
  • 2 διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα με πρωινό
  • 1 διανυκτέρευση στην Αδριανούπολη σε ξενοδοχείο 5* με ημιδιατροφή
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Τσανάκαλε σε ξενοδοχείο 5* με ημιδιατροφή
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Αρχηγός / Ξεναγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής κάλυψης
  • Δημοτικοί φόροι
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Προαιρετική ασφάλεια EXTRA II της Interamerican με καλύψεις και για COVID-19: 25€ κατ’ άτομο
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά

ΘΡΑΚΗ – ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ – ΙΜΒΡΟΣ

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ:

6 ΗΜΕΡΕΣ

ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ

495€

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

180€

ΠΑΙΔΙΚΟ 2-12 ΕΤΩΝ

465€

Σημείωση:

  • Για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος η ροή μπορεί να διαφοροποιηθεί χωρίς όμως να παραλειφθεί κάτι
  • Στο παραπάνω πρόγραμμα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής αεροπορικώς
  • Οι θέσεις στο πούλμαν καθορίζονται με σειρά προτεραιότητας εγγραφής
  • Ελάχιστη συμμετοχή για την πραγματοποίηση της εκδρομής: 25 άτομα
  • Απαραίτητα για τη συμμετοχή ταξιδιωτικά έγγραφα: ταυτότητα δεκαπενταετίας σε καλή κατάσταση ή διαβατήριο σε ισχύ
  • Είναι δυνατόν οι διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα να γίνουν ορισμένες φορές σε Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη ή Καβάλα

Με ενδιαφέρει!

logo-heart-light

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και η ομάδα του Love Your Holidays θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών