+30 210 96 39 390

Επικοινωνήστε μαζί μας

Δευ - Παρ: 9:00 - 19:00
Σάββατο: 10:00 - 14:00

Βαρκελώνη – 6 ημέρες (Ζήστε το απόλυτο γαστρονομικό ταξίδι στην Καταλονία παρέα με τον κορυφαίο γευσιγνώστη Δημήτρη Αντωνόπουλο!) – Αναχώρηση: 02 Οκτωβρίου ’24 από 1.889€

logo-heart-light

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 2024: 02.10

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ –ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ:

Προαιρετικό γεύμα στο εμβληματικό εστιατόριο «7 Portes» & Δείπνο στο εστιατόριο «Hisop», βραβευμένο με αστέρι Michelin

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για τη Βαρκελώνη, πρωτεύουσα της Καταλονίας και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας. Με την άφιξή μας στη Βαρκελώνη θα ξεκινήσει και η γνωριμία μας με αυτή την υπέροχη πόλη. Θα κατευθυνθούμε στην κεντρική πλατεία της Βαρκελώνης, την Πλάσα Καταλούνια (Plaça Catalunya). Θα διασχίσουμε την περίφημη λεωφόρο Passeig de Gràcia με τα πιο ακριβά καταστήματα της πόλης και τα ωραιότερα σπίτια από την εποχή του μοντερνισμού, διάσημων Καταλανών αρχιτεκτόνων με γνωστότερα την Casa Batlló και Casa Milà του Αντόνι Γκαουντί. Συνεχίζουμε με την εκκλησία Σαγράδα Φαμίλια (Sagrada Familia, Αγία Οικογένεια), το σύμβολο της Βαρκελώνης, όπου θα θαυμάσουμε την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τεχνοτροπία του, έργο του Γκαουντί που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Συνεχίζουμε με το Ολυμπιακό χωριό και τη γραφική Μπαρσελονέτα, το παραλιακό μέτωπο δηλαδή της πόλης, και φτάνουμε στον λόφο Μοντζουίκ (Montjuïc) για να θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της πόλης και του λιμανιού. και το Στάδιο, όπου πραγματοποιήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1992.

Το μεσημέρι, προαιρετικά, μπορούμε να απολαύσουμε το γεύμα μας στο εμβληματικό εστιατόριο «7 Portes», ένα ομορφότερα της Βαρκελώνης που λειτουργεί συνεχώς εδώ και 187 χρόνια(!). Είναι γεμάτο αναμνηστικά αντικείμενα μιας άλλης εποχής, ενώ ταυτόχρονα ξεχειλίζει με την αύρα των διάσημων επισκεπτών του, από τον βασιλιά της Ισπανίας μέχρι τον Τσε Γκεβάρα, τους Πικάσο, Νταλί και Μιρό, καθώς πολλοί είναι και οι διάσημοι σταρ του Χόλυγουντ που έχουν καθίσει στα τραπέζια του. Το «7 Portes» είναι φημισμένο για τις παέγιες του και τις Καταλανικές σπεσιαλιτέ του.

Το βράδυ μας περιμένει δείπνο στο καταπληκτικό εστιατόριο «Hisop», βραβευμένο με αστέρι Michelin. Στη μινιμαλιστική του σάλα ο σεφ Oriol Ivern προτείνει μια μοντέρνα κουζίνα που αντλεί την έμπνευση της από τη παράδοση της Καταλονίας. Είναι γεμάτη φρέσκιες ιδέες και εντυπωσιακούς συνδυασμούς, με μοναδικές σπεσιαλιτέ με παιχνιδιάρικη διάθεση και σημασία στη λεπτομέρεια, ενώ κατά βάση στηρίζεται σε εξαιρετικές τοπικές πρώτες ύλες.

2η ημέρα: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ: Αγορά Μποκερία & Δείπνο στο διάσημο tapas bar «Cal Pep»

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσει η περιπατητική ξενάγηση της πόλης. Μεταξύ άλλων θα επισκεφτούμε και το «στομάχι» της Βαρκελώνης, την καταπληκτική αγορά Μποκερία (Boqueria), που θεωρείται από τις καλύτερες στον πλανήτη. Ένα αληθινό γκουρμέ πανόραμα με δεκάδες πειρασμούς, όπου κυριολεκτικά χτυπάει η γευστική καρδιά της Καταλονίας. Προαιρετικά όποιος θέλει μπορεί να τσιμπολογήσει στα εξαιρετικά tapas, El Quim, Kiosko Universal, Bar Central. Ελεύθερος χρόνος για να την εξερευνήσουμε μόνοι μας και με τους δικούς μας ρυθμούς.

***Η βραδιά απόψε επιβάλει tapas, και έτσι το δείπνο μας θα γίνει στο παγκοσμίως διάσημο tapas bar «Cal Pep» που ειδικεύεται στα θαλασσινά, ενώ το μενού του αλλάζει σχεδόν κάθε μέρα ακολουθώντας τις καλύτερες προτάσεις της αγοράς.

3η ημέρα: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΠΕΝΕΔΕΣ: Επίσκεψη στο οινοποιείο Bodegas Torres – ΦΙΓΚΕΡΕΣ: Πατρίδα Σαλβαδόρ Νταλί & Επίσκεψη στη μεσαιωνική πόλη Μπεσαλού και δείπνο στο εστιατόριο «Pont Vell»

Πρωινή αναχώρηση από τη Βαρκελώνη και κατά τη διαδρομή θα κάνουμε επίσκεψη σε ένα από τα ιστορικότερα και       πιο διάσημα οινοποιεία της Ισπανίας, το Bodegas         Torres  στο Πενέδες (Penedes), που δημιουργεί εξαιρετικά κρασιά από το 1870. Στη διάρκεια της 2ωρης ξενάγησής μας θα επισκεφθούμε τον αμπελώνα Mas La Plana, το Waltraud Cellar, και στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τέσσερα κρασιά Torres συνδυασμένα με τέσσερα τάπας από τοπικά υλικά που εκτός από την τέχνη του συνδυασμού κρασιού

– φαγητού     θα μας φέρουν πιο κοντά στην κουλτούρα και τη γαστρονομία του τόπου.

Αργότερα θα αναχωρήσουμε για την πόλη Φιγκέρες (Figueres), την πατρίδα του Σαλβαδόρ Νταλί όπου βρίσκεται και το μοναδικό Dalí Theatre- Museum, την κατασκευή του οποίου επέβλεψε ο ίδιος ο ζωγράφος. Ελεύθερος χρόνος για να ανακαλύψουμε την πόλη. Επίσκεψη στη Μπεσαλού (Besalú), την πιο εντυπωσιακή μεσαιωνική πόλη στην Καταλονία, με τα καλύτερα σωζόμενα μεσαιωνικά κτίρια, η οποία υπήρξε δυνατή εστία Εβραίων κατοίκων εκείνη την εποχή. Θα περπατήσουμε πάνω στη πανέμορφη γέφυρά της και κατόπιν θα δειπνήσουμε στο καλύτερο εστιατόριο της πόλης, το «Pont Vell» στο ιστορικό κέντρο με εξαιρετική θέα στο ποτάμι. Θα απολαύσουμε πολύ καλή τοπική, παραδοσιακή κουζίνα. Επιστροφή στη Φιγκέρες.

4η ημέρα: ΦΙΓΚΕΡΕΣ: Μουσείο elBulli – ΠΟΡΤ ΛΙΓΚΑΤ: Σπίτι του Σαλβαδόρ Νταλί – ΚΑΔΑΚΕΣ: Δείπνο στο διάσημο εστιατόριο «Compartir»

Σήμερα το πρωί θα ξεκινήσουμε για το μουσείο elBulli που στεγάζεται στο ίδιο πανέμορφο σημείο, στο ίδιο ιστορικό κτίριο που διέπρεψε το πιο διάσημο, ανακηρυγμένο 5 φορές καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο. Το περίφημο δημιουργικό εστιατόριο του Ferran Adria, που άλλαξε ριζικά την έννοια του fine dining και της δημιουργικής γαστρονομίας τον 21ο αιώνα, επηρέασε και επηρεάζει μέχρι σήμερα τους σεφ σε ολόκληρο τον πλανήτη. Έκλεισε το 2011 και ξανάνοιξε μόλις πέρυσι ως μουσείο. Μέσα στις δυόμιση ώρες της ξενάγησής μας θα έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να κατανοήσουμε την δημιουργική ολιστική μεθοδολογία Sapiens που εφάρμοζε ο Ferran Adria και που συνδέει διαφορετικά γνωστικά πεδία μεταξύ  τους. Εγκαταστάσεις σε υπαίθριους χώρους, κουζίνα, σάλα, αναμνηστικά, ειδικά σχεδιασμένα πιάτα σερβιρίσματος, 1846 σπεσιαλιτέ, ένα μαγευτικό ταξίδι από τις απαρχές της μαγειρικής μέχρι τη συστηματοποίηση της πιο ψαγμένης καινοτομίας. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το σπίτι που έζησε και δούλεψε ο Σαλβαδόρ Νταλί, στο Πόρτ Λιγκάτ (Port Lligat), επιτομή   του σουρεαλισμού στην καθημερινότητα. Θα ξεναγηθούμε στον απίθανο λαβύρινθο των δωματίων, τα οποία είναι γεμάτα έργα τέχνης και μοναδικά προσωπικά αντικείμενα που χρησιμοποιούσε ο            μεγάλος ζωγράφος, μπαίνοντας κυριολεκτικά στη καρδιά, τη ψυχή και το μυαλό του Νταλί. Είναι μια εκπληκτική εμπειρία για να κατανοήσουμε τι σημαίνει σουρεαλισμός και ποίηση στη καθημερινή ζωή.

Έπειτα θα μεταφερθούμε στο γραφικό Καδακές (Cadaqués) με τα κατάλευκα σπίτια του πάνω στη θάλασσα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να το περπατήσουμε μόνοι μας. Το βράδυ θα δειπνίσουμε στο διάσημο εστιατόριο

«Compartir» στο Καδακές. Το δημιούργησαν οι έμπειροι σεφ Oriol Castro, Eduard Xatruch, και Mateu Casañas, που ήταν και οι τρεις τους δεξί χέρι του περίφημου Ferran Adria, και το «Disfrutar», το 3άστερο ρεστοράν τους στη Βαρκελώνη, ανακηρύχθηκε φέτος καλύτερο στον κόσμο. Το εστιατόριο στεγάζεται σε ένα αναπαλαιωμένο σπίτι 300 χρόνων και σερβίρει σε ωραίο φιλόξενο στυλ γκουρμέ κουζίνα.

5η ημέρα: ΦΙΓΚΕΡΕΣ: Μουσείο Σαλβαδόρ Νταλί – ΧΙΡΟΝΑ: Δείπνο στο εξαιρετικό «Casa Cacao Boutique Hotel El Celler de Can Roca» – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Ξεκινάμε τη μέρα μας με επίσκεψη της πόλης. Μεταξύ άλλων θα δούμε το μουσείο Figueres Teatre- MuseuGala Salvador Dalí, το οποίο σχεδίασε προσωπικά ο ίδιος ο κορυφαίος σουρεαλιστής. Αναχώρηση για τη Χιρόνα και επίσκεψη σε μια από τις πιο ιστορικές πόλεις της Ισπανίας που αποτέλεσε φυσικό σκηνικό για τα γυρίσματα του Game of Thrones (6η περίοδος). Θα περιπλανηθούμε στην παλιά Εβραϊκή Συνοικία( μια από τις καλύτερα διατηρημένες στον κόσμο), τα μεσαιωνικά τείχη, τους καθεδρικούς και τις πλατείες και θα χαθούμε στα στενά δρομάκια.

Το βράδυ θα απολαύσουμε το δείπνο μας στο Casa Cacao Boutique Hotel El Celler de Can Roca των βραβευμένων αδελφών Roca. Σερβίρει στην ταράτσα του με εξαιρετική θέα στην παλιά πόλη και υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, για τη πτήση της επιστροφής.

6η ημέρα: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΆΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Άφιξη στην Αθήνα νωρίς το πρωί.

Είναι ένα ταξίδι σχεδιασμένο με σκοπό να διεισδύσουμε στα άδυτα της ισπανικής και καταλανικής κουζίνας, γι’ αυτό θα επισκεφθούμε τη Βαρκελώνη και τη Χιρόνα, όπου λειτουργούν πολυβραβευμένα εστιατόρια που έχουν αφήσει το στίγμα τους στη κουζίνα της καινοτομίας.

Με την επιμέλεια σχεδιασμού από τον κορυφαίο γευσιγνώστη Δημήτρη Αντωνόπουλο, θα δειπνήσουμε σε εστιατόρια που φιγουράρουν στην κορυφή της παγκόσμιας γαστρονομίας!

 

Πιο συγκεκριμένα θα επισκεφτούμε:

 

  • Το εμβληματικό εστιατόριο «7 Portes», ένα από τα ομορφότερα της Βαρκελώνης, που λειτουργεί συνεχώς εδώ και 187 χρόνια! (προαιρετικά)
  • Το βραβευμένο με αστέρι Michelin «Hishop» στη Βαρκελώνη, του διακεκριμένου σεφ Oriol Ivern.
  • Το παγκοσμίως διάσημο tapas bar «Cal Pep» στη Καταλανική πρωτεύουσα, που ειδικεύεται στα θαλασσινά.
  • Οινογευσία με συνοδεία tapas στο ιστορικό οινοποιείο της Ισπανίας, Bodegas Torres.
  • Το καλύτερο εστιατόριο της πόλης Μπεσαλού, «Pont Vell», με εξαιρετική θέα στη μεσαιωνική πόλη.
  • Το διάσημο «Compartir» των σεφ Oriol Castro, Eduard Xatruch και Mateu Casañas, στενών βοηθών του Ferran Adria.
  • Το «Casa Cacao Boutique Hotel» των βραβευμένων αδελφών Roca (του περίφημου El Celler de Can Roca) στη Χιρόνα.

 

 

Συνολικά περιλαμβάνονται γεύματα αξίας 700 € το άτομο!

 

 

Πέντε ημέρες, επτά διαφορετικές γαστρονομικές εμπειρίες, σε μια περιοχή διάσημη για το εκλεκτό φαγητό. Ετοιμάσαμε ένα πρόγραμμα που θα σας κάνει να θυμάστε αυτό το ταξίδι ως ένα από τα καλύτερα της ζωής σας!

 

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος είναι ο κορυφαίος Έλληνας γευσιγνώστης και επί σειρά ετών κριτικός εστιατορίων στο «Αθηνόραμα». Έχει διατελέσει επί πολλά χρόνια Academy Chair για τον θεσμό World’s 50 Best Restaurants και ταξιδεύει στον πλανήτη δοκιμάζοντας κορυφαία εστιατόρια και τις γεύσεις του κόσμου. Λάτρης της ζωηρής πολυχρωμίας, μέλος της επαναστατικής γαστρονομικής οργάνωσης Slow Food, και θαυμαστής του Φεράν Αντριά, έχει εφαρμόσει τη μοριακή αναδόμηση και στη ζωή του…

Ταξιδέψτε με το

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις συνολικά, απόλυτα μοιρασμένες, δυο (2) στη Βαρκελώνη, δυο (2) στη Φιγκέρες, σε ξενοδοχεία 4*.
  • Είσοδος στο Μουσείο Νταλί, στο Φιγκέρες.
  • Έξι (6) γεύματα/δείπνα σε διάσημα εστιατόρια.
  • Οινογνωσία με συνοδεία τάπας σε ένα από τα πιο γνωστά οινοποιεία της Ισπανίας, το Bodegas Torres
  • Έμπειρος Έλληνας ξεναγός.
  • Φόροι, επιβάρυνση

καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας     αποσκευών,            δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 350€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 2024: 02.10

1.889€

2.039€

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

2.439€

με τους φόρους

Επιβάρυνση μονόκλινου: + 450€

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή (Από Προς)

Ώρα Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

 
 

A3 710

02/10/2024

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

08:55

11:05

 

A3 713

07/10/2024

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΑΘΗΝΑ

01:50

05:40

 

Με ενδιαφέρει!

logo-heart-light

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και η ομάδα του Love Your Holidays θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών

    mariobet betkom betkom giriş bankobet matadorbet twitter bahiscom bahiscom güncel giriş bahiscom twitter matadorbet betkom Betkom twitter